Skip to main content
Tue lasten pesäpallounelmia – Osallistu Kulttuurilahjaan!

Tue lasten pesäpallounelmia – Osallistu Kulttuurilahjaan!

Tue lasten pesäpallounelmia – Osallistu Kulttuurilahjaan!

Kansallislajimme pesäpallo on monipuolinen joukkuelaji, joka tarjoaa yhteenkuuluvuutta, yhteistoimintaa ja monipuolista liikuntaa – nopeutta, voimaa, taitoa ja älyä – matalalla kynnyksellä ja pienillä kustannuksilla. Me tuomme tämän innostavan kansallispelin kaikkien pääkaupunkilaisten ulottuville.


Kulttuurilahjan avulla tuemme vähävaraisten lasten ja nuorten osallistumista pesäpalloleireille. Lapsille ja nuorille joukkoon kuuluminen ja sosiaalistuminen on elinehto, ja Kulttuurilahja luo siihen mahdollisuuksia. Kulttuurilahjan avulla luomme pohjan seuran omalle stipenditoiminnalle, jonka avulla tuemme vähävaraisten lasten ja nuorten osallistumismahdollisuuksia pesäpalloleireille.


Pesäpallotaitoja harjoitellaan pitkät talvikuukaudet koulujen liikuntasaleissa. Suurilla toistomäärillä hiotaan lyöntejä, heitto- ja kiinniottotaitoja sekä nopeutta, kehonhallintaa ja voimaa. Päämääränä on tietysti kesä, ulkopelit ja niiden kesän huipennus: pesisleirit. Yhdessä voimme tehdä pesäpallosta kaikkien lasten ja nuorten saavutettavan harrastuksen. Liity mukaan tukemaan Roihun kulttuurilahjaa ja anna lapsille mahdollisuus unohtumattomiin pesäpallokokemuksiin!

Stipendit on tarkoitettu vain lapsille ja nuorille, 7–16-vuotiaille, ei seuran aikuispelaajille. Pienelläkin tuella autat Roihun lapsia ja nuoria varustautumaan leirille. Pesäpalloleirejä – niin valtakunnallisia kuin alueellisia – järjestetään kaikille ikäkausijoukkueille aina 16-vuotiaisiin asti. Leireille lähdetään yleensä kimppakyydeillä, ja majoitus on koulujen luokkien lattioilla. Kuitenkin jo alueellisen leirin kulut ovat vähävaraisille perheille usein mahdottomat. Pahimmillaan samat lapset jäävät paitsi joukkueen yhteisestä kohokohdasta eli pesisleireistä. Näitä leirejä muistellaan vielä vuosienkin päästä.


Tavoitteenamme on tukea lasta tai nuorta leirimaksuissa. Tänä vuonna alueleirin leiripassi on 120 euroa. Valtakunnallisten leirien leiripassien hinnat vaihtelevat 180 eurosta 262 euroon.

Tue lasten pesäpallounelmia!

Osallistu Kulttuurilahjaan!
Lue lisää: Kesän kohokohta: kaikki pääsee pesisleirille –Kulttuurilahja